Stránka 5 z 5 PrvníPrvní ... 345
Zobrazují se odpovědi 41 až 44 z 44

Téma: Palác, rezidence, zakládání a dobývání vesnic - FAQ

  1. #41

    Standardní

    jj myslim ze je opravdu jedina vec jak aspon se trosku priblizit pravde udelat jen nejake ti statistiky, myslim si ze nejdulezitejsi bude asi rozdil pop, s minleho serveru vim ze kdyz ja mel cca 15 vsi a protivnik cca 7 tak sem zacal cca s 3-4 kecalky a kdyz sem mu prebiral asi 5 ves tak uz sem mosel behat se 7.......

  2. #42
    Avatar uživatele Ampidike
    Založen
    14.05.2009
    Bydliště
    Brno
    Příspěvky
    870

    Standardní

    Náhodou přehled "faq" dobrý, i když je pravda, že vypracovávání vlastních FAQ je trochu diskutabilní. Ale je dobrý mít to tady tak hezky pohromadě, líbí se mi to.

    Ještě bych tam zmínila pár věcí, které některým lidem pořád nejsou úplně jasné, a obvykle se to neříká, je to tak nějak "samozřejmé". Trochu to tu zaznělo, ale doporučila bych to doplnit i do toho tvého FAQ.

    Volný slot: je představován 1 senátorem nebo trojicí osadníků, kteří jsou k dispozici. Není nutné mít rezidenci/palác na předepsaném levelu.
    (To je potřeba pouze pro samotnou výrobu senátorů a osadníků. Když už jsou vyrobení, může někdo rezidenci/palác klidně zkatapultovat, ale volný slot je stále k dispozici, pokud mi samozřejmě neumřou, to je pak blbý).

    Vždycky, když mám dostatečný level rezidence/paláce, abych vyrobila 3osadníky nebo 1 senátora, dovolí mi to výrobu PRÁVĚ JEN té trojice osadníků nebo jednoho senátora. Takže jestli chci mít 3 ukecávače (víc jich z jedné vesnice prostě nejde), jde to jen u paláce na 20, s tím, že jsem z té vesnice nezaložila/nedobyla ještě žádnou jinou vesnici...

    Jediný "podvůdek", co jde udělat, ale je pěkně drahý, je, že můžu postavit palác na 20, vycvičit 3 ukecávače (pokud z té vesnice nebyla založena/dobyta jiná), pak celý palác zbourat, postavit si ho v jiné vesnici, další 3 ukecávače atd. Jejich ukecávací schopnost už pak na existenci paláce závislá není.


    Co se stane po přebrání/založení vesnice:


    Jakmile se založí pomocí trojice osadníků nová vesnice (dobude senátorem), tak zmínění osadníci (senátor) zmizí.

    V přebrané vesnici se sníží budovy o jeden level (pokud byl hráč populačně menší, jinak ne).
    Zmizí všichni vojáci zde vyrobení (i když jsou rozstrkaní na podporách).
    Zmizí všechny budovy, které nepatří novému národu.
    Zmizí všechna vylepšení v akademii, kovárně a zbrojnici (což je zvlášť logické u přebírání jinými národy, že).

    Hlavní vesnice vs. palác

    Palác NEMUSí být v hlavní vesnici. Palác (oproti rezidenci) má tu funkci, že tam můžu prohlásit vesnici (která byla původně vedlejší) za hlavní. (Takže by byl nesmysl, kdyby se nedal postavit ve vedlejší vesnici.) Ovšem ve výsledku to tak bývá, že nakonec ten palác je v hlavní vesnici, jednak byl postaven právě proto, abych tu vesnici prohlásila za hlavní, a taky je to potřeba pro kameníka (ten jde postavit jen v hlavní vesnici, a zároveň tam musí být palác).

    Co se stane po prohlášení vesnice za hlavní:
    Pokud v původní vesnici byly pole na víc než desítce, spadne to na desítku. Pokud tam byl kameník, zmizí.
    V nové hlavní vesnici: pokud tam byly předtím velké stáje/kasárny, tak po prohlášení za hlavní vesnici zmizí.

    Na nic jiného to nemá vliv, takže všechny jiné budovy se dají postavit na stejném levelu ve vedlejší i hlavní vesnici. (Včetně pokladnice, to bylo upraveno v T3.5.)

    Výzkumy v akademii / vylepšování ve zbrojnici/kovárně
    V každé vesnici se to musí dělat zvlášť, vylepšení a výzkumy se vztahují pouze na vojsko vyrobené v dané vesnici.
    Po splnění svého účelu jsou tyto budovy zbytečné, výzkumy i vylepšení zůstávají.
    Takže jestli chci mít ukecávače ve více vesnicích, musím si ho všude vyzkoumat (akademie na 15, plus samozřejmě shromaždiště a volný slot).
    Naposledy upravil Ampidike : 25.08.2009 v 22:22

  3. #43

    Standardní

    Ahoj, mám otázky:
    1. Vo vesnici som mala rezidenciu 10 lvl, založila som z nej inú vesnicu. Potom som rezidenciu zbúrala a postavila som palác, aby som ju mohla prehlásiť za hlavnú. Predpokladám, že ak postavím palác na úroveň 10, tak sa nič nestane však? Musím ho postaviť na úroveň 15 a potom na 20 aby som mala 2 náčelníkov. Znamená to, že je nemožné mať z danej vesnice viac ako 2 náčelníkov? Mám pravdu?

    2. Ak pošlem na dobytie 2, či viac náčelníkov, zmiznú všetci, alebo len 1?

    Diky za odpoveď

  4. #44
    Moderátor Avatar uživatele Maťec
    Založen
    23.07.2008
    Příspěvky
    4 774

    Standardní

    Z každé vesnice je možné vycvičit až tři náčelníky (9 osadníků). Podmínkou je samozřejmě výstavba paláce na uroveň 20 (a následné zboření, aby šel palác postavit jinde)

    Při zabrání vesnice zmizí vždy pouze jeden náčelník. Pokud jich je v přebíracím utoku více, ostatní zůstanou ve vesnici jako podpora s ostatním vojskem.
    Nemám rád zrádce, podrazáky a lidi, co mi opravují pravopisné chyby


    Jsem v T-důchodu, odpovědi ohledně T4 tak berte s (značnou) rezervou

Podobná témata

  1. Zakládání vesnic po smazání účtu
    Autor Narutík v sekci Otázky k T3
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 20.09.2009, 11:03
  2. Zakládání zlatkových vesnic
    Autor Twistius v sekci Otázky k T3
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 15.03.2008, 23:52
  3. Palac+rezidence+dobývání vesnic
    Autor Filutak v sekci Otázky k T3
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.09.2007, 00:48
  4. zakládání vesnic
    Autor lonic v sekci Otázky k T3
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 15.08.2007, 06:34
  5. palác, a dobývání vesnic
    Autor anežka.kiss v sekci Otázky k T3
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 09.07.2007, 17:33

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete editovat své příspěvky
  •